Login med Facebook/MSN/Google-konto | Login | Bli medlem | Kontakt | Om Oss

Folkets Röst - Debattidningen där DIN röst hörs.

Billiga politiska poäng och mer i statskassan

Miljöpopulism

Senast ändrad 24 May 2009

Inga miljöskatter bör införas som inte går till miljön. Det finns alltför många klåfingriga och maktsugna politiker som rider på miljöfrågan.

Men lokala miljöskatter är alltid verkningslösa för miljön och går bara ned i statskassan, utan en tanke på miljön. Senast är det Roger Tiefensee, ekonomipolitisk talesman för centern som är ute och cyklar. En särskild landningsavgift baserad på koldioxidutsläpp. Den skulle införas där det finns alternativ till flyget. Men då glömmer han anslutningsflyget, dvs folk kanske inte primärt ska från Göteborg till Stockholm, utan från Göteborg till Arlanda för att flyga vidare österut, vilket kanske ger mindre utsläpp än att flyga Göteborg - Köpenhamn som inte kan skattebeläggas om inte Danmark vill.

Snabbtåget från Malmö är dessutom för långsamt för dagsmöten i Stockholm, men kunde varit snabbare om inte hans partikamrater tyckt att pengar till järnväg i Norrland skulle gå före de där människorna bor. Politiker som tycker att vi ska ha nya skatter utan att först exakt förklara vad de ska användas till bör förlora mandatet.

- Med tanke på den politiska debatten just nu tror jag att alla sådana här förslag har rätt god jordmån, säger Tiefensee och visar vilken hur självgod han är.

Billiga politiska poäng och mer i statskassan. Miljökarriärister finns det gott om. Det här är oärliga politiker som plockar billiga poäng. Flyget står för 2,5 procent av koldioxidutsläppen .Bilarna står för 24%. Men dem vågar sig inte politiska lättviktare som Tiefensee på, det ger mer motstånd.

Jan Ohlsson

Politik

Lägg till en kommentar

Namn:

Email:

Kom ihåg mig

Jag godkänner användningsvillkoren

Maila mig när nya kommentarer läggs till

Skriv av ordet rutan härnedan:

Vad är 3 gånger 4?


Om författaren

Jan Ohlsson - Journalist och tidningsutgivare med förflutet på bl a Svenska Dagbladet. Redaktör på Folkets Röst.

Jan Ohlsson har skrivit 2 inlägg.